Tur til Bulia for 7.- 9. klasse.

Torsdag til fredag i uke 23 var årets overnattingstur for ungdomsskolen, men istedenfor 10. klasse som hadde muntlig eksamen, så var 7. klasse med.

Tuva er klar for en natt i skogen, og hun er mer erfaren enn de fleste.

Torsdag 6. juni kl. 08.30 startet årets tur til Bulia og vi var heldige med været, og ettersom vi skulle være ute i 24 timer, var været viktig. De aller fleste hadde valgt sykkel, men noen hadde også valgt å gå. Det var endel erfaring turfolk, mens andre hadde mindre erfaring. Men humøret var på topp der vi ankom litt etterhvert, og rigget oss til på det fine område. Noen valgte å sove i gapahukene, mens andre hadde telt, hengekøye, eller også rigget seg til i inne i gamma.

Kanoer og båten var i bruk hele tida, slik at det nesten ble kø for å være med ut. Mange badet og fisket, eller bare slappet av. Vi hadde bålet tent mye av tiden, hvor den enkelte kunne grille når de var sultne, selv om planen var en felles middag litt utpå kvelden. Men så mye aktivitet førte til sultne barn. Det som var utfordrende var myggen, som var særlige aktiv og enkelte av oss følte nok at den hadde en personlig agenda mot akkurat oss. Dette førte til at det ble lite søvn på mange, og ønsket om å komme hjem til egen seng ble sterkt for mange.

Avreise på fredag ble noe tidligere en først tenkt, men etter myggens herjinger ble det avmarsj i samlet tropp rundt kl. 08.00. Akkurat da følte nok mange at de neste år kanskje heller ville sove i egen seng, men dette er en så trivelig og godt innarbeidet aktivitet, at neste juni er vi på plass igjen.

Her har noen bestemt seg for å utfordre høydeskrekken, «tørr jeg å hoppe?»
Bålet er klart, syklene parkert og gapahuken inntatt. Alt er klart for en natt i skogen.
Tur varianten av fruktfat, trivelig å kose seg med.
Odd Magne gjør seg klar til å fiske
John Erling fikk fisk tidlig om morgen, etter et enkelt kast, en riktig flott en!