Tur til Mjovatnet

8. klasse ved Løkken Verk Montessoriskole var for en del uker tilbake på en overnattingstur til Mjovatnet.  De var der fra tirsdag 29/9-20 til onsdag 30/9-20. For å komme til Mjovatnet må man først kjøre til Svorkmo, deretter kjører man til Rektorlia. Når man kommer til den innerste parkeringsplassen i Rektorlia, må man gå to kilometer langs en sti før man kommer fram. Mjovatnet ligger 299 meter over havet. Oppe på selve leiren er det både båter, kanoer, gapahuker og ei brygge. Det er også et lite hus med utedo med vedskjul. På Mjovatnet er det tre gapahuker hvor det er mulighet for å sove, og i midten av disse er det en bålplass med sitteplasser rundt. 

Elevene fisket, padlet, rodde og koste seg i det fine været. I den innlagte fiskekonkurransen stakk Andreas av med førstepremien. Ingen kan påstå at fiskene var mange eller store, men fisk var fisk. En quiz ble det også tid til, med maestro Trond D. i førersetet. Aktivitetsnivået var høyt og tida gikk fort, og plutselig måtte gjengen vende nesa hjem igjen. Humøret var på topp under hele oppholdet, og noen ville utvide turen med to-tre timer. Energien og lydnivået varte og rakk til mørket falt på, og skysskaren var godt fornøyd da alle var trygt hjem i sitt eget rede. Turen var vellykket, og kanskje får Mjovatnet besøk av 8. trinn igjen.

Ida W./Odd M.